Grav afectata de scandalul privind deturnarea de date personale, compania Facebook si-a rezervat duminica o pagina intreaga de publicitate in presa britanica, pentru a prezenta din nou scuze si "regrete" din partea patronului sau Mark Zuckerberg, informeaza AFP.

"Avem o responsabilitate: sa protejam datele voastre. Daca nu vom reusi, nu le meritam", a notat tanarul miliardar american in acest mesaj, publicat pe ultima pagina a celor mai multe publicatii duminicale britanice.

Grupul californian se afla in mijlocul unui amplu scandal dupa dezvaluiri privind practicile societatii Cambridge Analytica (CA), acuzata ca a preluat datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook fara ca acestia sa stie si le-a folosit pentru a influenta campania prezidentiala a lui Donald Trump, in 2016.

Fara a mentiona deloc aceasta societate, al carei sediu din Londra a fost perchezitionat in noaptea de vineri spre sambata, Mark Zuckerberg il evoca in schimb pe cercetatorul rus Aleksandr Kugan, autorul unei aplicatii care ar fi fost folosita de CA pentru a obtine aceste date, scrie Zuckerberg.

"Poate ca ati auzit de o aplicatie quiz conceputa de un cercetator universitar care a facut sa se scurga datele a milioane de utilizatori Facebook in 2014. A fost un abuz de incredere si regret ca nu am facut mai mult pe moment", a subliniat Zuckerberg pe un ton care aminteste de primul sau mesaj de scuze, publicat miercuri.

"Vom lua acum masuri pentru a face in asa fel incat aceasta sa nu se mai repete", a dat asigurari cel care a lansat cea mai mare retea sociala din lume din camera sa de student la Harvard, in 2004.
"Impiedicam deja aplicatiile de acest gen sa acceada la atatea date. Iar acum limitam si cantitatea de date la care aplicatiile pot sa acceada atunci cand va identificati folosind Facebook", sustine Zuckerberg.

"Anchetam de asemenea asupra fiecarei aplicatii care a avut acces la un mare numar de date, inainte sa rezolvam problema. Ne asteptam sa existe si altele, iar atunci cand le vom descoperi, le vom interzice si vom informa persoanele afectate",
a dat el asigurari.

Acest scandal, dezastruos pentru imaginea Facebook, a facut deja ca aceasta companie sa piarda 14% la Bursa saptamana in curs si peste 50 de miliarde de dolari de capitalizare bursiera, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.