Peste 50 de copii au fost intoxicati din cauza unui depozit de deseuri poluante de langa Moscova. Locuitorii acuza autoritatile de indiferenta fata de astfel de situatii. 

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, miercuri dupa amiaza, in fata spitalului din Volokolamsk, pentru a protesta impotriva indiferentei autoritatilor. Oamenii au adus cu ei pancarte pe care se putea citi: "Nu ne ucideti copiii!" sau "Vreau sa respir! Vreau sa traiesc!".

Locuitorii se plang de depozit de saptamani intregi, protestele lor determinand autoritatile sa promita ca vor acoperi pamantul pana la sfarsitul lunii si ca vor instala un sistem de degazare in iunie.

Miercuri, aerul a devenit greu de respirat, odata cu aparitia unui miros puternic, care se manifesta in special in apropierea depozitului.

57 de copii au acuzat ameteli, avand nevoie de ingrijiri medicale, iar 5 dintre ei au fost internati la spital.

"Ne trezim in fiecare noapte din cauza acestui miros. Ce vom face la vara? Cum traim asa?"
, a declarat Anna Luzova, o eleva in varsta de zece ani.

"Situatia devine din ce in ce mai rea zi de zi, mai ales din cauza emisiilor de gaze din depozit. Acest miros are un efect nefast asupra locuitorilor de la Volokolams, iar multi copii au primit ingrijiri medicale din cauza mirosului puternic", a declarat primarul Piotr Lazarev, potrivit Digi24.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.