Peter Franzmayr din Austria va primi 317.000 de euro despagubire pentru ca a fost discriminat pe baza de sex, in legatura cu o promovare. 

Tribunalul i-a dat castig de cauza barbatului, atunci cand un job de manager a fost oferit unei femei, in loc sa ii fie oferit lui, avand in vedere ca era mai calificat decat ea.

Incidentul s-a petrecut in anul 2011, cand Ministerul Transporturilor, Inovatiei si Tehnologiei din Austria a hotarat sa comaseze doua departamente si sa aleaga un nou manager, potrivit Stirileprotv.

Pentru aceasta functie au fost luate in considerare trei persoane: o femeie si doi barbati. Desi CV-ul lui Franzmayr era cotat cu 0,25% peste cel al Ursulei Zechner, ea a fost cea care a primit jobul.

Tribunalul a hotarat, astfel, ca austriacul trebuie sa primeasca 317.000 de euro despagubire, suma ce reprezinta diferenta dintre salariul sau actual si cel pe care trebuia sa il primeasca daca era promovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.