Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost printre primii sefi de stat din lume care l-au felicitat pe Vladimir Putin pentru realegerea acestuia la presedintia Federatiei Ruse.

"Il felicit din tot sufletul pe Vladimir Vladimirovici Putin cu victoria ferma in alegerile prezidentiale. Ca presedinte al statului independent Republica Moldova, vreau sa declar cu toata responsabilitatea: o Rusie puternica e necesara nu doar rusilor. Astazi, Rusia in frunte cu Putin a devenit simbolul sperantei pentru toate popoarele care militeaza pentru stabilitate in toate regiunile lunii, pentru o politica suverana interna si externa, pentru valorile traditionale", a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, Putin s-a dovedit a fi "un mare prieten al Republicii Moldova'. "Cu implicarea lui directa au fost incheiate intelegeri importante intre tarile noastre: deschiderea pietei ruse pentru intreprinderile moldovenesti, amnistierea migrationala", a continuat Dodon.


Fostul lider socialist si-a declarat convingerea ca pentru Vladimir Putin au votat majoritatea cetatenilor rusi care locuiesc in Republica Moldova.

Potrivit Agora.md, Putin a fost felicitat, deocamdata, doar de lideri din tari precum Kazahstan, Belarus, Venezuela, Bolivia si Cuba, in timp ce statele vestice nu s-au grabit sa-l felicite.

Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la presedintia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate luni.

Cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin ar trebui sa fie ultimul, acesta promitand sa nu modifice Constitutia pentru a putea candida din nou dupa 2024. Prin urmare, experti estimeaza ca urmatorii sase ani vor fi dedicati pregatirii unui succesor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.