Guvernul este dator Moldovei si trebuie sa aiba ca prioritate rezolvarea unor probleme care nu pot fi realizate decat cu investitii serioase, cu incurajarea locarii afacerilor in Moldova, prin finantarea unui invatamant de calitate si realizarea de investitii in Sanatate, a declarat sambata, la Bacau, presedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban, care a participat la intalnirea regionala a organizatiilor liberale din Moldova, a adaugat ca investitiile in Sanatate trebuie sa vizeze, in primul rand, un spital regional si modernizarea si dotarea tuturor celorlalte unitati sanitare din sistem.

De asemenea, sunt necesare o politica fiscala care sa stimuleze antreprenorii din Moldova in dezvoltarea afacerilor si asigurarea marilor proiecte de infrastructura, a spus presedintele PNL.

Potrivit acestuia, exista un Master Plan de Transport adoptat oficial, ce creeaza "obligativitati" pentru Romania in fata partenerilor europeni.

"Nu se poate spune ca nu s-a adoptat, problema este ca actualul Guvern nu respecta acest master plan punand in pericol finantarile europene pentru investitiile in infrastructura. Va aduc aminte ca pe 2016 - 2020, in acest Master Plan, in care e considerata o prioritate autostrada Targu Mures - Iasi, era obligatia asumata de Guvernul Romaniei, sa faca tronsonul Targu Neamt - Iasi - Ungheni. Asa este prevazut in Master Planul de Dezvoltare al Romaniei. Stiu despre ce vorbesc, avem nevoie de patru - cinci ani de zile ca sa facem intreaga infrastructura necesara", a sustinut Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.