Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, isi doreste sa infiinteze o platforma politica care sa se opuna unirii cu Romania. 

Presedintele prorus, Igor Dodon, a anuntat ca, in cazul in care "situatia va iesi de sub control la 25-27 martie", va crea un "Front national" care sa functioneze ca o platforma de rezistenta pentru moldovenii care nu isi doresc unirea cu Romania.

Dodon a indicat, pe pagina sa oficial de Facebook, ca in zilele in care se va sarbatori Centenarul Marii Uniri, sunt posibile destabilizari la Chisinau.

"In asemenea circumstante de pericol iminent pentru tara si populatie, declar ca voi raspunde pozitiv miilor de solicitari de mobilizare a cetatenilor si, daca situatia va iesi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca sef al statului, voi forma un Front national pentru a oferi o platforma de rezistenta tuturor cetatenilor Republicii Moldova care sunt impotriva unirii si care vor sa pastreze statalitatea si identitatea moldoveneasca", scrie Dodon in mesajul sau.

Presedintele Republicii Moldova avertizeaza ca actiunile autoritatilor locale si straine implicate in procesele anticonstitutionale si antistatale vor avea efect de bumerang.

Intr-o aluzie la Romania, Dodon a precizat ca "in ultima instanta, (toate acestea) vor intari identitatea moldoveneasca, numai ca ar putea genera concomitent reactii foarte negative fata de puterea centrala din Chisinau si fata de exponentii imperialismului si ai politicii revansarde din statul vecin".

Dodon a precizat ca va face demersuri la ONU si Consiliul Europei pentru a-si spune punctul de vedere in ceea ce priveste "actiunile de lichidare a statalitatii Republicii Moldova, intreprinse de Romania".

Pe 25 martie, la Chisinau va avea loc cea mai ampla manifestatie la independenta Republicii Moldova, dedicata Centenarului Marii Uniri.

Citeste si:
Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor de la...
VIDEO Fostul președinte al...

In urma cu o luna, Dodon afirma ca unirea pentru care militeaza o parte dintre cetatenii Republicii Moldova inseamna razboi civil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.