Secretarul de stat american, Rex Tillerson, este "convins" ca Rusia este responsabila de otravirea fostului spion rus Serghei Skripal, in Regatul Unit. 

"Nu exista niciodata justificare pentru acest tip de atac - tentativa de asasinare a unui cetatean particular, pe teritoriul unei natiuni suverane - si suntem indignati ca Rusia pare sa fi reluat astfel de comportamente, a declarat seful diplomatiei Statelor Unite, citat de DPA. El a declarat ca a discutat luni cu omologul sau britanic, Boris Johnson, si ca americanii sunt solidari cu aliatii lor din Regatul Unit. "Suntem de acord ca responsabilii - atat cei care au comis infractiunea cat si cei care au comandat-o - trebuie sa sufere consecintele grave corespunzatoare", a adaugat Tillerson, potrivit Agerpres.

Fostul spion rus si fiica sa au fost gasiti inconstienti pe 4 martie si, in prezent, se afla in spital. In corpul lor a fost depistata o substanta neuroparalizanta.

Parlamentul britanic a anuntat luni ca Rusia este "foarte probabil" in spatele atacului, dar Moscova respinge acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.