Rusia a anuntat ca este pregatita sa inceapa productia rachetei intercontinentale Sarmat, ce are capacitatea de a distruge scutul antiracheta american. 

"In privinta stadiului de pregatire a (rachetei) Sarmat, pot spune ca toate problemele practice, stiintifice, tehnice si de productie au fost depasite. Au fost pregatite instalatiile de productie necesare pentru numarul de rachete ce va fi comandat de Ministerul Apararii″, a declarat ministrul adjunct al Apararii, Iuri Borisov, potrivit Stirileprotv.

Aceasta racheta va inlocui ICBM R-36M2 "Voievoda", cea mai puternica racheta din dotarea armatei ruse, produsa incepand cu anii 1980.

Rusia a decis inlocuirea acestor rachete dupa ce Ucraina a suspendat orice fel de cooperare cu Rusia, dupa anexarea Crimeii. "Voievoda" era conceputa si fabricata in Ucraina.

Pe 1 martie, Vladimir Putin a declarat ca Rusia a inceput sa testeze racheta cu "o raza de actiune fara limita", care nu poate fi detectata de niciun sistem de aparare existent.

Potrivit expertilor, racheta Sarmat poate transporta pana la 10 ogive nucleare, care pot distruge complet o metropola intreaga.

In acelasi timp, unii analisti militari din Rusia sunt de parere ca racheta se afla inca in stadiul de testare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.