Localitatea Jandairis din nord-vestul Siriei a fost cucerita, joi, de Turcia si aliatii sai sirieni. 

Fortele turce au preluat controlul asupra localitatii strategice, atingand astfel un obiectiv important in campania lor, care este departe de a fi finalizata, anunta AFP, potrivit Stirileprotv.

Victoria vine intr-un momentul in care inaintarea fortelor este una costisitoare din punct de vedere al pierderilor de vieti omenesti in randul soldatilor.

Fortele de la Ankara au lansat ofensiva contra militiei kurde YPG (Unitatile de Protectie a Poporului) pe 20 ianuarie.

Turcia anunta ca in timpul acestei operatiuni numite "Ramura de maslin" au fost ucisi 40 de militari turci. Operatiunea a tensionat relatiile dintre Ankara si Washington, care sprijina YPG.

"Operatiunile turce par sa progreseze incet, dar constant. (...) Este poate mai lent si mai dureros fata de ce sperau turcii, dar, pentru moment, batalia nu progreseaza decat intr-o directie: infrangerea kurzilor”, a anuntat Aron Lund, expert al think-thank-ului american Century Foundation.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.