Lungmetrajul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" este marele favorit al caselor de pariuri pentru a castiga premiul Oscar la categoria "cel mai bun film". Aceasta pelicula regizata de Martin McDonagh este urmata in clasamentul favoritilor de drama fantastica "The Shape of Water" si de satira rasiala cu accente horror "Get Out".

Hollywoodul asteapta cu nerabdare cea de-a 90-a gala de decernare a premiilor Oscar, momentul de apogeu al sezonului premiilor cinematografice, organizata duminica seara la Los Angeles. Specialistii se asteapta ca evenimentul sa fie puternic marcat de mesaje de sprijin fata de victimele hartuirilor sexuale, in urma scandalului in care este implicat producatorul Harvey Weinstein.

Pronosticurile specialistilor

Va premia, oare, Academia de film americana comedia neagra "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" sau povestea fantastica de iubire "The Shape of Water"? Institutia americana ar putea insa foarte bine sa surprinda pe toata lumea, daca va prefera satira rasiala cu accente horror "Get Out", care a triumfat sambata seara la gala Independent Spirit Awards, afirma specialistii de la Hollywood.

"Exista trei favoriti. 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' este campionul pronosticurilor, pentru moment. Urmeaza 'The Shape of Water' si 'Get Out'. Cred ca unul dintre ele va castiga (Oscarul pentru cel mai bun film, n.r.), dar nu stiu care va fi invingatorul", a declarat pe Twitter Sasha Stone, fondatoarea site-ului specializat in premii hollywoodiene Awards Daily, potrivit Agerpres.

"Get Out", un film care denunta rasismul, realizat sub forma unei satire cu accente horror, a castigat sambata premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor (Jordan Peele). Aceste premii decernate de reprezentantii cinematografiei independente au reprezentat in ultimii ani un indicator viabil in ceea ce priveste peliculele recompensate la gala Oscar la categoria "cel mai bun film".

Citeste si:
Parcul auto national in 2018: 5 mil. de masini au o vechime mai mare d
Parcul auto national in 2018:...

Gala Spirit Awards de sambata seara a premiat, de asemenea, mai multi favoriti aflati in cursa pentru obtinerea Oscarurilor de interpretare din acest an.

Allison Janney a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar si este considerata marea favorita pentru Oscarul la categoria echivalenta, gratie interpretarii sale din "I, Tonya", in care joaca rolul mamei abuzive a patinatoarei Tonya Harding.

Sam Rockwell si Frances McDormand au fost premiati la categoriile "cel mai bun actor in rol secundar" respectiv "cea mai buna actrita in rol principal", gratie prestatiilor lor interpretative din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", regizat de Martin McDonagh. Cei doi actori sunt considerati drept marii favoriti ai acestor categorii la Oscar.

Favoritii caselor de pariuri

Pelicula "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", in fruntea caselor de pariuri pentru Oscarul la categoria "cel mai bun film", este urmata in acest clasament de "The Shape of Water", drama fantastica regizata de Guillermo del Toro, care a obtinut cele mai multe nominalizari - 13 - la premiile Oscar ce vor fi atribuite duminica seara la Los Angeles.
Citeste si:
Un vapor cu turisti s-a scufundat pe un lac din Missouri: cel putin...
Un vapor cu turisti s-a...

Astfel, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" este considerata favorita de casele Bet354 (cota 1), Ladbrokes (cota 11/10) si Paddypower (cota 11/10), in timp ce "The Shape of Water" a primit din partea celor trei case cote de 6/4, 6/4 respectiv 13/8.

Favoritul categoriei "cel mai bun actor in rol principal" este Gary Oldman gratie evolutiei sale din filmul "Darkest Hour", in care starul britanic il interpreteaza pe Winston Churchill. Gary Oldman a primit din partea celor trei case de pariuri mentionate cote de 1/50, 1/25 respectiv 1/25.

In topul actritelor, Frances McDormand conduce cu cote de 1/25, 1/16 respectiv 1/20.

La randul lui, cineastul mexican Guillermo del Toro este considerat marele favorit al categoriei "cel mai bun regizor", cele trei case de pariuri atribuindu-i cote de 1/12, 1/10 respectiv 1/12.

Victorii posibile pentru Agnes Varda si Alexandre Desplat

La varsta de 89 de ani, legendara Agnes Varda, o reprezentanta a Noului Val din cinematografia franceza, ar putea castiga primul ei Oscar intr-o categorie competitiva. Academia de film americana i-a adus deja un omagiu, atribuindu-i un Oscar onorific in noiembrie 2017.
Citeste si:
Academia Americană de Film: Will Smith are 15 zile pentru a trimite...
Academia Americană de Film:...

Agnes Varda este nominalizata in acest an la Oscarul pentru cel mai bun documentar cu productia "Visages, Villages", coregizata in colaborare cu artistul pop-art JR.

Compozitorul Alexandre Desplat are sanse foarte mari sa castige un al doilea premiu Oscar din cariera, pentru muzica pe care a compus-o pentru coloana sonora a filmului "The Shape of Water".

Ironii ale prezentatorului Jimmy Kimmel si apeluri in favoarea drepturile femeilor

Specialistii se asteapta ca prezentatorul Jimmy Kimmel sa nu rateze ocazia de a ironiza uriasa gafa produsa la finalul anului trecut, cand premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost in mod eronat atribuit musicalului "La La Land", desi adevaratul castigator era drama "Moonlight". Rectificarea a fost facuta la peste doua minute dupa anuntul initial - cand producatorii si actorii din "La La Land" se aflau deja pe scena, se felicitau si se imbratisau - si a provocat un veritabil haos in Dolby Theater din Los Angeles, unde are loc in fiecare an aceasta gala.
Citeste si:
Andra Gogan, pe scena galei Premiilor Oscar: „Am fost foarte,...
Andra Gogan, pe scena galei...

Aceasta gafa istorica a fost provocata de un plic cu numele castigatorului ce a fost inmanat de un reprezentant - neatent - al cabinetului PriceWaterhouseCoopers prezentatorilor Warren Beatty si Faye Dunaway.

Pentru a evita producerea unui incident similar, Academia de film americana a implementat un sistem ce include o repetitie a galei si un numar sporit de reglementari stricte, inclusiv interdictia de a folosi in culise telefoane si alte dispozitive electronice mobile.

Gala de duminica seara va fi prima ce va avea loc la Hollywood dupa izbucnirea scandalului in care este implicat Harvey Weinstein, un renumit producator de film, acuzat de hartuire si agresiune sexuala de aproximativ 100 de femei, in randul carora se afla vedete precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Salma Hayek.

De atunci, Harvey Weinstein a fost exclus din Academia de film americana, face obiectul mai multor anchete si procese, iar compania lui a fost la un pas de a intra in faliment, salvandu-se in ultimul moment gratie unui acord de cumparare semnat cu un grup de investitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.