Coreea de Nord a negat, joi, acuzatiile potrivit carora ar fi ajutat Siria sa produca arme chimice. Conducerea de la Phenian acuza SUA ca a fabricat raportul ONU. 

"Dupa cum am spus in repetate randuri, tara noastra nu dezvolta si nu produce arme chimice si se opune folosirii acestora", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe citat de agentia KCNA, potrivit Mediafax.

Potrivit unui raport al ONU, Coreea de Nord a trimis guvernului sirian materiale ce ar putea fi utilizate pentru realizarea armelor chimice.

Raportul a fost redactat de o echipa de opt experti, din tari diferite, si nu a fost facut public. Are peste 200 de pagini si contine si copii ale contractelor dintre companiile nord-coreene si cele siriene, dar si facturi ale materialelor trimise.

ONU vorbeste de materiale precum: placi rezistente la acid, supape si termometre, dar si despre tehnicieni nord-coreeni care au lucrat in cadrul unor facilitati cunoscute pentru fabricarea de arme chimice in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.