Orice persoana ii poate arata degetul mijlociu si ii poate spune 'fuck' unui om politic, fie el si vicecancelar, daca acest lucru este argumentat - astfel a decis Curtea de Apel din Viena, care a invocat libertatea de opinie, a anuntat joi instanta, potrivit AFP.

Sesizata de liderul de extrema-dreapta si vicecancelar Heinz-Christian Strache, care a atac un grup de extrema-stanga pentru 'insulte publice' dupa ce a fost supus invectivelor in timpul unei manifestatii, Curtea de Apel a confirmat un verdict al primei instante, care a respins plangerea.

Intr-un verdict anuntat miercuri, judecatorii au subliniat ca "respingerea unui lider politic" poate fi "exprimata intr-un mod provocator si socant" si ca acest lucru reprezinta "un element fundamental al libertatii de opinie".

Intr-o inregistrare video difuzata pe retelele de socializare si realizata in timpul unei manifestatii in octombrie, militanti ai organizatiei de extrema-stanga 'Linkswende jetzt' ('La stanga imediat') au detaliat o serie de motive pentru care pot spune 'Fuck Strache' si ii pot arata degetul mijlociu.

Grupul de extrema-stanga a salutat joi decizia, spunand ca este "o victorie pentru libertatea de opinie si pentru libertatea presei", si a transmis ca de acum orice discurs politic poate contine aceasta fraza: "Ii pot spune 'fuck' lui Strache, pentru ca...".

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.