Trupele nigeriene au salvat 76 de eleve, disparute in urma atacului gruparii teroriste Boko Haram. Ale 13 fete sunt inca de negasit. 

Fetele disparusera in urma atacului indreptat asupra satului Dapchi, din nord-estul tarii. Fortele armate au salvat 76 de eleve si au recuperat doua cadavre, dar inca sunt in cautarea a 13 fete.

Atacul a avut loc luni dupa-amiaza si a fost atribuit gruparii teroriste Boko Haram, potrivit Mediafax.

Desi dupa atac politia si oficialii locali au declarat ca nu exista dovezi care sa ateste rapirea, ulterior au transmis ca fortele armate au salvat mai multe eleve tinute ostatice de teroristi.

Nu este prima data cand autoritatile din Nigeria incearca sa nege sau sa minimalizeze incidente de acest fel, cum este cazul din 2014, cand peste 270 de eleve au fost rapite.

Gruparea terorista Boko Haram obisnuieste sa rapeasca copii pe care ii forteaza sa comita atentate sinucigase, asa cum anunta Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.