Reprezentantii Coreei de Nord au anuntat joi, ca tara va trimite o delegatie de nivel inalt la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang. 

Membrii care alcatuiesc delegatia vor sta in Coreea de Sud trei zile si vor fi condusi de Kim Yong-chol, vicepresedintele Partidului Muncitorilor din Coreea. Kim Yong-chol se afla pe lista neagra a Seulului cu entitati supuse sanctiunilor unilaterale.

Delegatia nord-coreeana ajunge in Sud in acelasi timp cu Ivanka Trump, fiica presedintelui SUA, care ajunge la Seul pentru o vizita de patru zile.

Din acest motiv, exista speculatii ca SUA si Coreea de Nord s-ar putea intalni.

Departamentul de Stat de la Washington vorbea marti despre disponibilitatea vicepresedintelui american, Mike Pence, de a se intalni cu oficialii nord-coreeni, in paralel cu Jocurile Olimpice, dar a precizat ca aceasta "scurta intalnire" a fost anulata "in ultimul moment" de Phenian.

"Guvernul considera ca trimiterea delegatiei nord-coreene va contribui la imbunatatirea relatiilor intercoreene si la instalarea pacii in Peninsula coreeana, inclusiv la denuclearizarea Nordului. In acest sens, Seulul va accepta vizita”, a mentionat Ministerul sud-coreean al Unificarii, potrivit Stirileprotv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.