Elon Musk va lansa sambata o racheta Falcon 9, de la baza militara Vandenberg din California. Racheta va plasa doi sateliti pe orbita, prin care compania SpaceX va testa viitoarea retea de sateliti prin care isi propune sa ofere internet in orice zona din lume. 

Actiunea de sambata va urmari o misiune principala si una secundar, potrivit digi24.ro.

Falcon 9 va avea principala misiune de a lansa satelitul comercial Paz, operatiune comandata de Spania. Acest satelit va fi utilizat de guvern si de mai multe companii spaniole.

Alaturi de satelitul Paz, Falcon 9 va duce in spatiu si doi sateliti-prototip: Microsat-2a si Microsat-2b, care vor testa sistemul pentru a pune bazele viitoarei flote de sateliti ce vor transmite internet in orice zona din lume.

Compania lui Elon Musk isi doreste sa conceapa o retea alcatuita din 12.000 de sateliti care sa transmita internet pe Pamant. Astfel 7.518 sateliti vor orbita Pamantul la o distanta de aproximativ 322 de kilometri, iar 4.425 pe o orbita de 1.126 de kilometri, operand astfel de frecvente radio diferite.

Pentru a-si atinge acest obiectiv, compania trebuie sa aiba acces la o parte a spectrului radio, sa configureze satelitii pentru a-i determina sa se miste continuu si sincronizat si sa conecteze antenele rapid de la un satelit la altul.

SpaceX prevede ca anul viitor va fi disponibil primul satelit operational la nivel international, iar in 2025, compania va avea 40 de milioane de abonati si venituri de 30 de miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.