Presedintele SUA, Donald Trump, vrea sa renunte la finantarea Statiei Spatiale Internationale (ISS) si sa o treaca in mediul privat dupa 2025. 

In bugetul pentru anul 2019, Trump a propus alocarea a 150 de milioane de dolari pentru a incuraja dezvoltarea comerciala la ISS, dorind ca astfel sa inlocuiasca sprijinul financiar al SUA.

"Bugetul isi propune sa puna capat sprijinului financiar direct al SUA pentru Statia Spatiala Internationala in 2025, dupa care NASA s-ar baza pe parteneri comerciali pentru cerintele sale privind cercetarile de pe orbita Pamantului”, se arata in propunerea Casei Albe, publicata luni, potrivit libertatea.ro.

Companiile private sunt incurajate sa preia operatiunile de pe statia spatiala, in urmatorii sapte ani.

Potrivit bugetului pentru 2019, NASA va primi 19,6 miliarde de dolari, cu 500 milioane de dolari mai mult fata de 2018.

NASA cere 10,5 miliarde de dolari pentru o "campanie de explorare inovatoare si durabila", care sa duca la "intoarcerea oamenilor pe luna pentru explorare si utilizare pe termen lung urmata de misiuni umane pe Marte si alte destinatii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.