National Portrait Gallery a prezentat luni portretele fostului presedinte si primei doamne a SUA Barack si Michelle Obama, pictate de artistii Kehinde Wiley si, respectiv, Amy Sherald, relateaza online ziarul spaniol ABC.

A trecut un an de cand au parasit Casa Blanca, dar Barack si Michelle Obama inca dau prilej de discutii. Inclusiv despre pictura. National Portrait Gallery a prezentat portretele fostului presedinte si primei doamne care nu au lasat pe nimeni indiferenti.

Portretele sotilor Obama fac parte din colectia de portrete prezidentiale, proprietate a Casei Albe, si a muzeelor National Gallery si Smithsonian.

Portretul care il reprezinta pe Barack Obama este semnat de artistul afro-american Kehinde Wiley.

Fostul presedinte este vazut asezat pe un scaun si avand in spate un fond vegetal foarte colorat, ceea ce contrasteaza cu sobrietatea celorlalte portrete, scrie Agerpres.

La randul sau, Michelle Obama este reprezentata asezata pe un scaun, pe un fond albastru intens si imbracata intr-o rochie lunga. "Michelle Obama este o femeie in care se poate vedea reflectata oricare alta femeie", a declarat pictorita Sherald, autoare a portretului.

Picturile au suscitat atat aplauze cat si critici

National Portrait Gallery, inaugurat in 1968, gazduieste singura colectia completa a portretelor prezidentiale din afara Casei Albe si a inceput sa comande aceste picturi, in 1994 din timpul administratiei lui George H.W. Bush, carora li s-au adaugat, la inceputul acestui secol, si portretele primelor doamne.

Hillary Clinton a fost prima femeie care a avut onoarea sa fie pictata in calitate de prima doamna a tarii.

In timp ce portretul lui Barack Obama va fi expus la etajul doi al muzeului, la sectiunea "American Presidents", inca nu a fost anuntat unde va fi expus cel al sotiei sale Michelle.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.