Omul de afaceri George Soros a declarat ca "nu se va opri" din a sustine o campanie pentru ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, pentru ca Brexitul reprezinta "o greseala tragica", scrie publicatia Politico, citata de News.ro.

Omul de afaceri George Soros scrie, intr-un articol de opinie publicat in Mail on Sunday, editia de duminica a Daily Mail, ca si-ar dori ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana si ca Brexitul este "o greseala".

(...) Consider ca Brexitul este o greseala tragica. Inainte de Brexit, Marea Britanie avea o situatie ideala: era membra a Uniunii Europene fara sa adopte moneda euro", a scris Soros.

Soros considera ca si decizia de a organiza un referendum pe tema apartenentei la UE a fost o greseala: "Incurajati de niste agitatori fara scrupule, oamenii s-au folosit de acest referendum pentru a-si arata nemultumirile fata de situatia actuala fara sa se gandeasca la consecinte. Doar pentru ca erau nemultumiti de conditiile din prezent, nu inseamna ca ele nu pot deveni mai rele. Exact asta s-a intamplat in Marea Britanie", a scris el.

De asemenea, omul de afaceri a adaugat si ca din cauza Brexitului, influenta Regatului Unit la nivel global se va diminua, dar este increzator ca se poate reveni asupra deciziei: "Tendinta este sa se mearga in directia buna. Intrebarea este cum poate fi accelerat acest elan pentru a se ajunge in punctul culminant in urmatoarele sase-noua luni", se arata in textul lui Soros.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.