Finlanda si-a crescut numarul de milionari, dupa ce un grup de cinci persoane a castigat la loteria pan-europeana EuroJackpot impresionanta suma de 90 de milioane de euro (110 milioane de dolari), informeaza sambata DPA.

Daca potul va fi impartit in mod egal intre cei cinci norocosi, fiecare dintre acestia va pleca acasa cu 18 milioane de euro - suma totala fiind cea mai mare castigata vreodata la loterie in Finlanda.

Biletul castigator a fost cumparat de la un supermarket din Loimaa, o localitate situata la aproximativ 130 kilometri vest de capitala Helsinki, a declarat un reprezentant al companiei publice de jocuri de noroc din Finlanda, Veikkaus.

Un alt jucator, din orasul Oulu (nordul Finlandei), a castigat 3,5 milioane de euro la categoria a doua a extragerii, la care au fost inregistrati opt castigatori, au declarat reprezentanti ai companiei Veikkaus.

Loteria EuroJackpot este disponibila in 16 tari, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.