Prezentarea de moda ce a avut in centru campania #MeToo impotriva hartuirii sexuale a fost marcata vineri de o prezentare de moda la New York, ce a avut in centrul atentiei masti, catuse si capete de porci. 

Modelele au purtat aripi de ingeri si au defilat incatusate de barbati care purtau masti reprezentand capete de porci.

Show-ul a fost organizat special pentru a marca campania #MeToo, in cadrul Saptamanii Modei de la New York si a fost creata de Myriam Chalek, director de creatie in cadrul site-ului de moda American Wardrobe.

"Nu cred ca acest spectacol de moda va schimba lucrurile peste noapte, dar sper ca va reprezenta inca un pas spre schimbare”, a spus Chalek, potrivit stirileprotv.ro.

La defilare a participat si Alicia Kozakiewicz, care a fost rapita in 2002 de un barbat care o contactase pe internet.

"Miscarea «#MeToo» nu este despre a uri barbatii, nu este despre a lupta cu violenta impotriva violentei. Este despre a le da putere femeilor si fetelor sa traiasca intr-o lume fara teama, astfel incat sa poata fi in siguranta si sa nu poata deveni victime ale hartuirii si agresiunii sexuale”, a spus Kozakiewicz.

Chalek a tinut sa precizeze ca evenimentul a fost nonprofit.

Din octombrie si pana in prezent, sute de femei au acuzat numerosi barbati influenti din domenii precum politica, afaceri, media si divertisment, de abuz sexual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.