Un turist a trimis prin posta caramizile furate de la vechi templu din Thailanda, deoarece nu a mai avut o viata "linistita" de cand le-a furat, a indicat un responsabil din domeniul turismului, potrivit DPA.

Un plic continand trei caramizi cu o vechime de mai multe secole si o nota in limba thailandeza a fost trimisa Autoritatii pentru Turism din Thailanda saptamana trecuta, a declarat Panupong Paengkul, a indicat un responsabil din domeniul turismului din vechiul oras Ayutthaya, de unde ar fi fost furate caramizile.

"In nota se preciza ca respectivele caramizi sa fie returnate oricarui templu din Ayutthaya, deoarece expeditorul nu mai avut o viata linistita de cand le-a furat, insa nu se ofereau detalii despre ce s-a intamplat cu adevarat", a precizat Panupong.

"Nota a fost scrisa in limba thailandeza. Cred ca a fost tradusa cu Google",
a adaugat el, refuzand sa dezvaluie numele si nationalitatea expeditorului.

Ayutthaya, situata la 80 de kilometri nord de Bangkok, era capitala unui regat care a existat intre secolele XIV- XVIII pe teritoriul Thailandei actuale, scrie Agerpres.

Caramizile au fost deja returnate templului Wat Mahathat, unul dintre multele temple vechi ale provinciei Phra Nakhon Si Ayutthaya, deoarece oficialii sunt de parere ca din acesta au fost furate caramizile, a adaugat Panupong.

Potrivit DPA, nu este prima data cand responsabilii pentru turism din Ayutthaya privesc relicve furate prin posta. Cu cativa ani in urma, un alt turist a returnat un fragment de statuie deoarece simtea prezenta altcuiva atunci cand era singur, a adaugat responsabilul.

Industria turistica, in plina expansiune in Thailanda, genereaza peste 20% din produsul intern brut al acestei tari din Asia de Sud-Esr, care a primit anul trecut 35 milioane de turisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.