Modelul britanic Amena Khan, care a fost aleasa de grupul L'Oreal pentru a aparea intr-o campanie publicitara din Marea Britanie, a anuntat luni ca a decis sa renunte la acest proiect dupa ce o serie de mesaje online ale sale, ce denuntau politica israeliana, au generat polemici aprinse pe retelele de socializare, informează AFP.

Amena Khan a fost aleasa saptamana trecuta, joi, de cunoscuta companie franceza din industria produselor cosmetice pentru a deveni imaginea oficiala a unei campanii care promoveaza sampoanele Elseve comercializate de marca L'Oreal Paris.

Mesajele sale, publicate pe Twitter în 2014, au fost şterse de pe această reţea de socializare.

"Regret profund conţinutul acelor mesaje (...) şi prezint scuze sincere pentru polemicile şi durerea pe care ele le-au provocat", a scris Amena Khan pe Twitter.

"Cu un profund regret, am decis să mă retrag din această campanie, întrucât conversaţiile actuale din jurul ei distrug sentimentul pozitiv şi de includere pe care eu am decis să îl promovez", a continuat modelul britanic.

A post shared by Amena (@amenaofficial) on


La rândul său, grupul L'Oreal, contactat de jurnaliştii de la AFP, a declarat că "a aprobat" decizia anunţată de Amena Khan.

"Apreciem faptul că Amena a prezentat scuze pentru conţinutul mesajelor ei de pe Twitter şi pentru reacţiile pe care acestea le-au generat", au transmis reprezentanţii grupului francez.

Nu este pentru prima dată când o campanie publicitară a grupului L'Oreal demarată pentru a promova diversitatea întâmpină probleme din cauza unor declaraţii controversate pe reţelele de socializare.

Vara trecută, tot în Marea Britanie, grupul francez a întrerupt colaborarea cu un model transgen şi de culoare, Munroe Bergdorf, după dezvăluirea în mass-media a unor mesaje controversate ale sale, publicate pe Facebook, care afirmau că toate persoanele caucaziene se fac vinovate de comiterea unor acte de violenţă rasială.

Citeste si:
A murit mostenitoarea L'Oréal si cea mai bogata femeie din lume
A murit Liliane Bettencourt,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.