Moscova condamna decizia Parlamentului Ucrainei de a adopta o lege care defineste zonele din estul tarii, aflate sub controlul fortelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia si considera ca aceasta anunta pregatirea "unui nou razboi". 

Legea a fost sustinuta de 280 de parlamentari din Ucraina, care au catalogat Rusia drept un stat "agresor", potrivit Stirileprotv.ro.

"Federatia Rusa comite o agresiune impotriva Ucrainei ocupand parti ale teritoriului sau", precizeaza documntul. Ucraineenii acuza Rusia ca si-a trimis fortele in regiunile Donetk si Luhansk si nu se conformeaza cerintelor de incetare a focului.

Alaturi de Ucraina, si Occidentul acuza Moscova ca isi trimite trupe in regiune.

De cealalata parte, Rusia neaga aceste acuzatii.

Ministerul rus de Externe a declarat joi ca, de fapt, Kievul este cel care vrea sa rezolve problemele prin forta. In aceeasi declaratie, Moscova puncteaza faptul ca noua lege incalca acordul de pace de la Minsk din 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.