Presa internationala a scris miercuri despre decizia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, de a o desemna in functia de premier pe Viorica Dancila. Titurile s-au concentrat pe faptul ca tara noastra are primul premier femeie si ca Dancila este al treilea prim-ministru din ultimul an. 

"Romania va avea pentru prima data o femeie premier, pe Viorica Dancila. Dăncila a fost numita dupa demisia brusca a lui Mihai Tudose. Dancila, membru al Parlamentului European, este vazuta ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea”, noteaza BBC, citat de Stirileprotv.ro.

Tot BBC aminteste si ca Dancila este al treilea premier pe care Romania il are in ultimele sapte luni.

Aceleasi aspecte sunt punctate si de agentia Reuters, care precizeaza ca ar putea aparea controverse in ceea ce priveste impiedicarea sau facilitarea eforturilor de eliminare a coruptiei la nivel inalt.

"Presedintele Klaus Iohannis a desemnat-o ca premier, miercuri, pe europarlamentarul Viorica Dancila, al treilea prim-ministru al tarii din ultimul an si prima femeie premier. Desemnarea sa va fi in mare parte judecata acasa si de catre investitori sub urmatorul aspect: vor fi impiedicate sau facilitate eforturile tarii de a elimina coruptia la nivel inalt?”, scrie Reuters.

"Presedintele roman de centru-dreapta Klaus Iohannis a numit-o, miercuri, pe eurodeputata social-democrata Viorica Dancila in functia de prim-ministru, in locul lui Mihai Tudose, care a fost fortat sa demisioneze, luni, de catre majoritatea sa de stanga”
, noteaza agentia franceza AFP.

Deutse Welle vorbeste despre alianta dintre Dancila si Dragnea si despre faptul ca fostul europarlamentar a sustinut modificarea legilor justitiei, inclusiv pe cele despre care unii critici spun ca ingreuneaza judecarea coruptiei la nivel inalt.

Agentia spaniola EFE si Xinhua anunta prima femeie in functia de premier, in Romania.

Presedintele Iohannis a anuntat miercuri seara ca mai da o sansa PSD-ului si a desemnat-o pe Viorica Dancila in functia de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.