Donald Trump a declarat luni ca nu este rasist: "sunt persoana cea mai putin rasista", dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora presedintele american ar fi calificat anumite tari ca fiind "de rahat". 

"Nu sunt rasist. Pot sa va spun ca sunt persoana cea mai putin rasista pe care ati intervievat-o vreodata”, a transmis presedintele american jurnalistilor care se aflau la clubul sau de golf de la West Palm Beach, in Florida, potrivit Stirileprotv.ro.

Presedintele SUA a scris inca de vineri pe pagina sa oficiala de Twitter ca "nu am vorbit niciodata rau de haitieni", negand ca a folosit expresia "tari de rahat", atunci cand se referea la Haiti si la alte state.

"Limbajul pe care l-am folosit in timpul reuniunii a fost dur, insa nu am folosit aceste cuvinte”, a scris presedintele american pe Twitter.

Senatorul democrat Dick Durbin, prezent si el la reuniune, a oferit asigurari ca presedintele a folosit "de mai multe ori" aceasta expresie.

"De ce toate aceste persoane provenite din tari de rahat vin aici? Suntem pregatiti, dornici si capabili sa obtinem un acord privind DACA. Nu cred ca democratii vor sa fie semnat. Oamenii vizati de DACA trebuie sa stie ca democratii nu vor sa il semneze", a declarat Trump, in timpul discutiilor de joi.

Programul DACA permite unui numar de 690.000 de imigranti sa lucreze si sa studieze in SUA, legal, chiar daca a intrat ilegal in tara cand erau minori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.