Un bun crestin nu ar trebui "sa stea" sa astepte ca lucrurile sa se intample, ci ar trebui sa faca bine "chiar si atunci cand nu i-a fost cerut", a declarat Papa Francisc in timpul unei slujbei oficiate cu ocazia Epifaniei Domnului, sambata dimineata, informeaza DPA.

"Iisus se lasa gasit de cei care-L cauta, insa pentru a-L gasi, trebuie sa ne ridicam si sa mergem - nu sa stam, ci sa ne asumam riscuri; nu sa ramanem pe loc, ci sa ne pornim", a afirmat Francisc.

"Daca vrem sa-L gasim pe Iisus, trebuie sa ne depasim teama de a ne asuma riscuri, multumirea de sine si refuzul nostru indolent de a cere mai mult de la viata", a adaugat suveranul pontif.

Papa a spus aceste cuvinte in timpul unei slujbe solemne desfasurate in Bazilica Sfantul Petru la care au participat cardinali, episcopi si alti membri ai clerului.

Sarbatoarea catolica a Epifaniei Domnului, celebrata pe 6 ianuarie, marcheaza ziua in care, potrivit traditiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus. In Italia si in alte tari catolice, sarbatoarea este un fel de continuare a Craciunului, deoarece si in aceasta zi oamenii isi ofera cadouri, noteaza DPA.

Francisc i-a indemnat totodata pe cei prezenti sa onoreze aceasta sarbatoare, dand dovada de altruism.

"A face bine fara a evalua costurile, chiar si atunci cand nu este cerut, chiar si atunci cand nu este nimic de castigat, chiar daca este neplacut. Aceasta este ceea ce vrea Dumnezeu", a declarat Papa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.