Un avion al companiei Blue Air care a pierdut brusc altitudine deasupra Marii Ionice si a ajuns la 100 de metri de apa, spun pasagerii. Aeronava plecase in aceasta dimineata din Bacau cu destinatia Catania, si a aterizat de urgenta la Palermo.

Avionul a pierdut brusc altitudine, iar panica s-a instalat repede in radul pasagerilor. In aeronava se aflau circa 100 de oameni, unii dintre ei declarand ca avionul a ajuns la 100 de metri de apa.

"Avionul a pierdut altitudine lasandu-se pe partea dreapta, indreptandu-se in picaj spre mare. Bagajele s-au rasturnat peste pasageri si panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Felicitari pilotului care a reusit sa redreseze avionul, coborand pe o pista din apropiere, ajungand intreg la sol”, a relatat pentru Adevarul un barbat a carui mama a fost in avion.

Reactia Blue Air

Incidentul de astazi a fost provocat de vremea nefavorabila, sustin reprezentantii companiei Blue Air. „Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astazi, de la Bacau cu destinatia Catania a fost nevoit sa realizeze o oprire pe aeroportul de rezerva Palermo, unde cei 126 de pasageri si cei 6 membri ai echipajului au aterizat in siguranta.

Cauza exacta in urma careia aeronava Boeing 737 a fost nevoita sa-si intrerupa cursa a fost, in principal, vantul puternic in rafale cu fenomenul de forfecare, cat si turbulentele severe in apropierea aeroportului.

Imediat dupa incheierea acestor fenomene meteo, aeronava si-a continuat zborul cu destinatia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacau.

Inca o data, dorim sa subliniem angajamentul companiei Blue Air care, in astfel de situatii, reuseste sa-si pastreze promisiunea in fata pasagerilor si sa-i transporte in siguranta la destinatie”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.