Ambasada Germaniei sustine ca "nu a primit din partea Ministerului Afacerilor Externe nicio traducere a legilor adoptate de Parlamentul Romaniei".

"In decursul ultimelor luni, ambasada a urmarit, indeaproape si cu atentie, discutiile privind reforma justitiei. Pana in prezent, ambasada nu a primit din partea Ministerului roman al Afacerilor Externe nicio traducere a legilor adoptate de Parlamentul Romaniei. In cadrul ambasadei lucreaza, insa, numerosi diplomati cu cunostinte de limba romana, care au fost in masura sa efectueze o traducere, respectiv o analiza a textelor", a precizat Ambasada Germaniei, la solicitarea Agerpres, potrivit romanialibera.ro.

Aceasta precizare survine in contextul in care presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate Legile 303/2004, 304/2004 si 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor.

"Pe site-ul Comisiei am facut o scurta prezentare cu modificarile la cele trei legi si tot pe site-ul Comisiei a fost acea comunicare si legile in sine traduse in limba engleza. Datorita faptului ca din partea anumitor ambasade s-a primit un punct de vedere care viza ca a fost amputata independenta Justitiei, ca a fost diminuata lupta impotriva coruptiei, am considerat necesar pentru o corecta informare a tuturor partenerilor externi si a tuturor celor care sunt interesati de reforma privind cele trei legi sa consulte si sa vada modificarile si am facut si o scurta prezentare a acestor modificari, tinand cont de deciziile Curtii Constitutionale, de deciziile Comisiei de la Venetia, de solicitarile asociatiilor profesionale. Aceasta scurta prezentare, cat si legile in sine se gasesc pe site-ul Comisiei si le-am tradus in ideea ca Ministerul Afacerilor Externe este cel care este in contact fie cu ambasadele (n.r. - straine din Bucuresti), fie cu ambasadele noastre din exterior", a declarat Iordache.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Citeste si: Ambasada Frantei, raspuns la scrisoarea Parlamentului privind legile justitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.