Presedintele din Coreea de Sud, Moon Jae-in, a precizat ca exercitiile militare comune pe care tara sa le efectueaza impreuna cu SUA ar putea fi amanate. Motivul este reducerea tensiunilor cu Coreea de Nord. Decizia de amanare depinde de actiunile Phenianului.  

De asemenea, presedintele Coreei de Sud si-a exprimat dorinta ca sportivii din Coreea de Nord sa participe la Jocurile Olimpice de iarna, care se vor desfasura in Pyeongchang, chiar daca exista temeri potrivit carora regimul de la Phenian va incerca sa strice jocurile.

"E posibil ca noi si SUA sa examinam posibilitatea amanarii exercitiilor. Le-am sugerat Statelor Unite acest lucru si momentan ei analizeaza situatia. Totusi, totul depinde de comportamentul Coreei de Nord. Daca cei din Coreea de Nord se opresc cu provocarile inainte de Jocurile Olimpice, ar ajuta enorm pentru securitatea Jocurilor. De asemenea, ar ajuta in a crea o atmosfera favorabila pentru un dialog intre Coreea de Sud, Coreea de Nord si SUA", a declarat Moon, pentru postul NBC, citat de News.ro.

SUA si Coreea de Sud desfasoara exercitii militare comune pe tot parcursul anului, pentru a se pregati pentru un eventual atac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.