Alunecarea de teren provocata de ploile torentiale care au afectat sambata dimineata Villa Santa Lucia, un sat izolat din Chile, s-au soldat cu moartea a 11 persoane si disparitia altor 15, potrivit unui nou bilant publicat duminica de autoritatile chiliene.

Majoritatea caselor acestui sat de 300 de locuitori au fost inghitite de alunecarile de noroi. Aproximativ 20 de locuinte au fost total distruse, la fel ca si cateva vehicule si instalatiile de electrificare ale localitatii, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Oficiului national al urgentelor (Onemi), zece familii au fost evacuate. Satul nu putut vota in alegerile prezidentiale de duminica castigate de conservatorul Sebastian Pinera, deoarece scoala in care fusese amenajat centrul de votare a fost complet distrusa.

Precipitatiile puternice au antrenat umflarea unui curs de apa si au provocat o alunecare de teren care a lovit localitatea Villa Santa Lucia, un sat izolat, cu doar 300 de locuitori, aflat in regiunea Los Lagos la aproximativ 1.100 km sud de capitala Santiago, conform unui oficial din cadrul Ministerului chilian de Interne.

In cadrul unei conferinte de presa oficialul anuntat ca noul bilant al victimelor se ridica la 11, dintre care patru persoane au fost identificate doua femei, un turist si doi barbati. Alte 15 persoane sunt date disparute iar 8 au fost ranite, dintre care 4 se afla in stare grava.

Pe langa ploile torentiale care au afectat acest sat izolat o posibila cauza a alunecarii de teren ar putea fi o desprindere a ghetarului Yelcho. O echipa a Serviciului National de Geologie si Minerit a fost trimisa la fata locului pentru a intocmi un raport si a stabili cauzele alunecarii de teren care a inghitit un intreg sat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.