O alunecare de teren provocata de ploile torentiale s-a soldat cu 5 morti si 15 disparuti in sudul statului Chile, conform unui nou bilant dat sambata publicitatii de presedintele chilian Michelle Bachelet.

Precipitatiile puternice au antrenat umflarea unui curs de apa si au provocat o alunecare de teren care a lovit localitatea Villa Santa Lucia, un sat izolat, cu doar 300 de locuitori, aflat in regiunea Los Lagos la aproximativ 1.100 km sud de capitala Santiago, conform unui oficial din cadrul Ministerului chilian de Interne.

In cadrul unei conferinte de presa presedintele chilian a anuntat ca au murit cinci persoane, dintre care doua femei care au fost identificate, un turist si alte doua persoane care nu au fost inca identificate. Alte 15 persoane sunt date disparute iar 8 au fost ranite, dintre care 4 se afla in stare grava.

Aproximativ 20 de locuinte au fost total distruse, la fel ca si cateva vehicule si instalatiile de electrificare ale localitatii, potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.