Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs marti in provincia Kerman din sud-estul Iranului, potrivit Centrului seismologic din cadrul Universitatii din Teheran, informeaza agentiile de presa AFP si Reuters.

Seismul a fost resimtit la ora locala 12:13 (08:43 GMT) intr-o regiune deja lovita pe 1 decembrie de un cutremur de pamant de 6 grade care nu a facut nicio victima, potrivit Universitatii din capitala iraniana.

La o jumatate de ora dupa seismul de marti, televiziunea publica iraniana a afisat pe ecran un mesaj in care se afirma ca nu au fost raportate deocamdata victime si pagube materiale.

Epicentrul seismului a fost localizat in Hejdak, o localitate aflata la 50 de kilometri nord fata de Kerman, capitala provinciei omonime, un oras situat la o distanta de 800 de kilometri sud-est fata de Teheran. Cutremurul s-a produs la o adancime de 57 de kilometri.

Seismul a fost urmat dupa noua minute de o replica cu magnitudinea de 3,8, au anuntat specialistii de la Universitatea Teheran.

Potrivit Serviciului de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS), prima replica a cutremurului ar fi avut o magnitudine de 5,9.

Luna trecuta, in aceeasi regiune s-a produs un seism de 7,3 grade, care a facut cel putin 530 de victime. Presedintele Hassan Rohani a subliniat eforturile depuse de guvernul tarii sale, care a oferit ajutor si locuinte temporare familiilor afectate de cutremurul din luna noiembrie. Criticii lui spun insa ca reactia guvernului iranian nu a fost suficient de rapida si nici pe masura necesitatilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.