Ministrul Apararii din Japonia, Itsunori Onodera, a anuntat ca tara sa vrea sa cumpere rachete ofensive de tip aer-sol, pentru a contracara orice amenintare militara venita din partea Coreei de Nord. 

Onodera a mentionat ca in anul 2018 vrea sa ceara un buget special, pe care sa il directioneze catre achizitionarea unor rachete cu raza lunga de actiunie, desfasurate pe avioane de vanatoare.

Presa japoneza vorbeste despre rachete de croaziera tip JASSM si LRASM, cu raza de actiune ce atinge 900 km, de la societatile americane.

Ministrul japonez al Apararii vrea sa cumpere si rachete de tip Joint Strike, ce au o raza de actiune de 500 km, de la grupul norvegian Kongsberg Defence and Aerospace, informeaza Stirileprotv.ro.

Desi Tokyo a pastrat o politica defensiva, iar Constitutia ii interzice sa foloseasca forta pentru rezolvarea conflictelor, Japonia se pregateste pentru a contracara amenintarea militara nord-coreeana.

Aceste rachete sunt menite "sa ne permita sa infruntam adversarul dintr-un loc situat in afara razei amenintarii", a declarat Itsunori Onodera pentru presa japoneza.

Apararea tarii depinde de SUA, iar testele de racheta efectuate de Coreea de Nord reprezinta o "amenintare iminenta" la adresa Japoniei, considera senatorii japonezi.

Washingtonul a indemnat saptamana trecuta la intreruperea relatiilor comerciale si diplomatice cu Coreea de Nord, indemn ce a fost respins de Moscova si Beijing, care sustin varianta negocierilor.

Parlamentul japonez, pe de alta parte, a adoptat in unanimitate o rezolutie in semn de protest fata de ultimul test efectuat de regimul de la Phenian, care s-a prabusit in Marea Japoniei. Conducerea de la Tokyo este de parere ca metoda discutiei "nu are sens", potrivit premierului Shinzo Abe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.