In timpul unei intrevederi care a avut loc joi, la Viena, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov i-a transmis omologului sau american, Rex Tillerson, ca Phenianul este dispus sa poarte discutii directe cu Washingtonul pe tema arsenalului nuclear. 

"Am vorbit despre situatia din peninsula Coreea. Pozitia noastra in aceasta chestiune ramane neschimbata. Aceasta spirala vicioasa a confruntarilor si provocarilor trebuie oprita”, a spus Lavrov, potrivit Stirileprotv.ro.

Departamentul de Stat a anuntat ca daca doreste un dialog, Coreea de Nord trebuie sa arate ca este "serioasa" in ceea ce priveste abandonarea programului nuclear.

"Stim ca regimul nord-coreean vrea, inainte de orice, sa discute cu Statele Unite despre garantiile la adresa securitatii statului. Suntem pregatiti sa sustinem asta (n.r – discutiile), suntem gata sa contribuim la facilitarea unor astfel de negocieri. Colegii nostri americani, inclusiv Rex Tillerson, a auzit aceasta propunere”, a spus Serghei Lavrov, intr-o conferinta de presa la Viena.

Aceasta discutie vine in ziua in care un oficial de rang inalt din cadrul ONU, Jefrey Feltman, s-a intalnit cu ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, pentru prima data in sase ani.

Detensionarea situatiei dintre SUA si Coreea de Nord devine tot mai necesara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.