Ministrul de Externe nord-coreean este de parere ca ultimele exercitii militare efectuate de SUA si Coreea de Sud au facut ca izbucnirea unui razboi in Peninsula sa devina "un fapt stabilit". 

"Intrebarea ramasa acum este: cand va izbucni razboiul? Nu dorim un razboi, dar nu ne vom ascunde de el si in cazul in care SUA vor calcula gresit rabdarea noastra si vor aprinde fitilul pentru un razboi nuclear, vom face cu siguranta SUA sa plateasca scump consecintele folosind forta noastra nucleara puternica pe care am consolidat-o in mod constant’, a spus de asemenea purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe nord-coreean", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, potrivit Stirileprotv.ro.

Saptamana trecuta, regimul de la Phenian a testat "cea mai performanta" racheta balistica intercontinentala.

Donald Trump, presedintele SUA, a anuntat ca va distruge regimul nord-coreean, daca acesta ameninta SUA cu arme nucleare.

Luni, SUA si Coreea de Sud au inceput cel mai mare exercitiu militar comun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.