Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, este de parere ca Regele Mihai a facut eforturi pentru a asigura o Romanie libera, fiind curajos si patriot.

"Vreau sa exprim condoleantele mele si simpatia mea fata de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al Romaniei. In secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor romani, dar, daca ne uitam adanc la perioada anilor 1944-1947, cred ar fi fost fost greu sa identific un alt roman care a fost mai curajos, mai determinat si mai patriot decat Regele Mihai, pentru rolul pe care l-a avut in august 1944 si efortul sau pentru a asigura o Romanie libera si sa puna o granita in calea consolidarii comunismului dupa incheierea conflictelor din 1945. Nu as putea spune ca a fost un efort unic, dar, cu siguranta, contributia sa la acel efort a fost exemplara si multi au admirat aceasta parte a istoriei", a declarat Hans Klemm, citat de stirileprotv.ro.

In egala masura, inainte de participarea la dezbaterea 'Preparing for the 21st century threats", Klemm a tinut si un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.