Fostul presedinte al Georgiei, Mikheil Saakasvili, a amenintat ca se arunca de pe o cladire din Kiev atunci cand oamenii legii din Ucraina au venit sa il aresteze. 

Totul s-a petrecut in jurul orei 07:00. Anchetatorii au ajuns la locuinta fostului presedinte, din capitala Ucrainei, si au incercat sa forteze usa, pentru a perchezitiona apartamentul, informeaza David Sakvarelidze, asociatul apropiat al lui Saakasvili.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca "usa casei a fost sparta. Saakasvili se afla pe acoperisul cladirii".

Barbatul a amenintat ca se arunca de pe cladire, astfel ca mai multe echipe de interventie, dar si echipaje medicale s-au deplasat la fata locului, iar negociatorii au incercat sa discute cu fostul presedinte georgian.

A fost dat jos cu forta de pe acoperis si arestat, potrivit corespondentului Deutsche Welle, Nick Connolly.


Retinerea a fost anuntata oficial si de deputatul Viktor Ciumak: "Comandoul SBU l-a retinut pe Mihail Saakasvili pe acoperisul casei sale", informeaza Libertatea.ro.

"Vor sa ma rapeasca pentru ca m-am ridicat pentru a proteja poporul ucrainean", a spus el multimii care s-a adunat in strada. Aflat pe acoperis, a strigat ca presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, este un hot si i-a indemnat pe suporteri sa nu permita fortelor de ordine sa-l "rapeasca": "Porosenko este un hot, Porosenko este un tradator al poporului. Indiferent ce mi se intampla, chem poporul sa iasa in strada si sa continue sa lupte … Va implor ucraineni nu permiteti sa fiu rapit, nu permiteti faradelegea si hotia lui Porosenko si a gastii lui ..! ”

Citeste si:
VIDEO O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub...
VIDEO O femeie a supraviețuit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.