Presa internationala scrie despre protestele care au avut loc sambata, in urma deciziei Primariei Capitalei de organiza targul de sarbatori in Piata Victoriei. De asemenea, se relateaza despre faptul ca primarul Capitalei a decis sa mute targul de Craciun intr-o alta locatie.

Au avut loc incidente intre protestatarii romani si fortele de ordine pentru oprirea lucrarilor de construire a unui targ de Craciun in "locul manifestatiilor anticoruptie" din Bucuresti, noteaza Reuters.

"Piata Victoriei a fost locul unor mari proteste stradale la inceputul anului, ca urmare a tentativelor social-democratilor de a dezincrima unele infractiuni de coruptie si a fost un loc de intalnire pentru protestele in mare parte pasnice", mai scrie agentia.

"Fara targ de Craciun in Piata Victoriei", titreaza Euronews, care arata ca propunerea de a se face un targ de Craciun in Piata Victoriei a provocat furie in randul manifestantilor. "Aproximativ 300 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei pentru a demonstra impotriva unui eveniment despre care se spune ca a fost organizat pentru a preveni protestele in zona. Conform legislatiei romane, este permisa o singura adunare publica intr-un singur loc, in acelasi timp".

Si cotidianul New York Times informeaza despre protestul care a avut loc sambata si despre incidentele care s-au produs in locul de desfasurare a manifestatiilor anticoruptie, scrie libertatea.ro.

O disputa a izbucnit in Piata Victoriei intre protestatari si angajatii Primariei Capitalei care au venit sambata dimineata sa instaleze echipamentele. Cateva persoane au intampinat angajatii cu steaguri tricolore si cu portavoci, care scandau "Nu cedam Piata Victoriei!", "Firea, nu uita, piata asta nu-i a ta!" si "Vrem spitale, nu targuri penale"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.