De la inceputul anului, unitatile Districtului militar Vest "si-au sporit substantial" capacitatile de lupta, a declarat vineri comandantul districtului, general-colonelul Andrei Kartapolov, citat de agentia de presa RIA Novosti.

Din ianuarie, districtul militar Vest a primit peste 1.000 de unitati de tehnica militara, a indicat generalul rus, adaugand ca modernizarea capacitatilor de la frontiera vestica a Rusiei va continua si in anul viitor.

De asemenea, potrivit lui, s-au facut eforturi ample pentru imbunatatirea infrastructurii.

In luna octombrie, ministrul apararii rus Serghei Soigu a declarat ca pana la sfarsitul anului unitatile Districtului militar Vest vor primi peste 1.800 de unitati de tehnica militara noi si modernizate, scrie Agerpres.

Intr-o recenta intalnire cu sefii armatei, presedintele Vladimir Putin mentionase ca ponderea armelor si echipamentelor moderne in unitatile militare a ajuns la aproape 60%. In prezent, guvernul de la Moscova examineaza noul program de stat pentru inzestrarea armatei pana in 2027 pentru a-l transmite presedintiei spre aprobare pana la 15 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.