SUA avertizeaza Coreea de Nord ca va fi "complet distrusa" in cazul unui razboi. Anuntul a fost facut dupa ce Phenianul a lansat miercuri cea mai avansata racheta balistica intercontinentala.

O reuniune a Consiliului de Securitate ONU a fost convocata de urgenta. Ambasadorul american al ONU, Nikki Haley a anuntat ca daca va veni razboiul, cauza lui va fi reprezentata de acte de agresiune continuate ale regimului de la Phenian.

"Nu am cautat niciodata razboi cu Coreea de Nord si nici astazi nu cautam. Daca va veni razboiul, va fi din cauza unor acte de agresiune continuate, asa cum am fost vazute ieri. Si daca vine razboiul, regimul nord-coreean va fi complet distrus”, a afirmat ambasadorul american la ONU, potrivit Stirileprotv.ro.

Nikki Haley a precizat, de asemenea, ca SUA au cerut Chinei sa nu mai aprovizioneze Coreea de Nord cu petrol. Donald Trump si omologul sau chinez au avut o discutie telefonica in acest sens, miercuri seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.