Facebook isi va extinde programul de inteligenta artificiala astfel incat sa previna sinuciderile. Software-ul de recunoastere a tiparelor comportamentale va fi extins si in alte tari, dupa succesul pe care l-a inregistrat la testele efectuate in SUA. 

Testarea acestui software a inceput inca din luna martie a acestui an, in SUA. Facebook a inceput sa scaneze continuturile si comentariile din cadrul retelei, care ar putea induce o tentativa de sinucidere.

Compania spune ca software-ul cauta fraze ce ar putea fi considerate "indicii", insa nu dezvaluie prea multe detalii tehnice.

In cazul in care sistemul va detecta o posibila intentie de sinucidere, el alerteaza o echipa specializata a companiei si sugereaza o serie de solutii pentru utilizator sau pentru prietenii acestuia. Printre solutii se numara si o linie telefonica speciala pentru ajutorarea persoanelor cu ganduri de sinucidere. Exista si situatii in care angajatii Facebook alerteaza autoritatile locale, carora le cere sa intervina.

Intrucat testele initiale au reprezentat un succes, reteaua sociala a inceput sa isi extinda programul si in afara granitelor SUA, informeaza vicepresedintele diviziei de management al produselor din cadrul Facebook, Guy Rosen, potrivit Libertatea.ro.

Compania are in vedere angajarea unor specialisti care sa contacteze autoritatile locale.

"Viteza conteaza cu adevarat. Trebuie sa-i ajutam pe oameni in timp real", a declarat Guy Rosen.

Vicepresedintele diviziei de management al produselor din cadrul companiei nu a precizat care sunt tarile in care Facebook va folosi acest software, insa a spus ca sistemul va ajunge sa fie utilizat in toata lumea, cu exceptia Uniunii Europene si asta din cauza unor "chestiuni sensibile", despre care nu a oferit mai multe detalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.