Presa sud-coreeana anunta ca semnalele radio si de activitate radar de la o baza de rachete din Coreea de Nord ar putea anunta ca Phenianul pregateste un nou tir cu racheta. 

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test balistic din 15 septembrie, dand astfel sperante ca sanctiunile impuse de ONU dau rezultate.

Cu toate acestea, agentia de presa sud-coreeana Yonhap, care citeaza o sursa guvernamentala, anunta ca un radar de urmarire a rachetelor a intrat in serviciu luni, la o baza neidentificata din Coreea de Nord. In acelasi timp, presa anunta ca si traficul de telecomunicatii s-a intensificat.

“Este adevarat ca miscari active au fost detectate la o baza de rachete nord-coreeana. Semnale precum cele observate luni sunt detectate frecvent. Trebuie sa observam situatia putin mai mult inainte de a stabili daca Nordul se pregateste de un test cu racheta sau de exercitiile de iarna, care vor incepe vineri”, anunta agentia sud-coreeana, potrivit Stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.