Premierul Mihai Tudose nu se simte vizat de proteste, el declarandu-le jurnalistilor, luni, la Parlament, ca legile justitiei, precum si Codul fiscal sunt in Parlament.

Legile justitiei sunt in Parlament, deci nu raspund eu ca si Guvern. In ceea ce priveste modificarile din Codul Fiscal, isi urmeaza cursul, sunt in Parlament. (...) Eu m-am uitat si eu la televizor aseara. Eu n-am vazut vreo palma din aia mare cu fiscalitatea”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Mihai Tudose a spus ca, din ceea ce a vazut in strada, a inteles ca trebuie sa continue si a avut o discutie cu ministrul Finantelor sa explice mai bine, mai des ce se intampla: ”ca nu scade leafa nimanui din sectorul privat, cu atat mai putin la stat, cu cateva exceptii - cei care au avut acum, cand stam de vorba, si lucrau la stat niste salarii extraordinar de mari”.

Premierul a sustinut ca acum nu se pune problema unei remanieri.

El a mai declarat ca proiectul bugetului de stat pe anul 2018 va fi aprobat abia saptamana viitoare in Guvern.

In urma cu zece zile, in 17 noiembrie, premierul Tudose declara, la Baile Herculane, ca proiectul bugetului de stat pentru anul 2018 va fi gata in maximum zece zile si, odata cu acesta, va fi aprobata si hotararea de Guvern pentru cresterea salariului minim brut.

”Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie. (Cresterea - n.r.) va fi prinsa in buget, va intra cu 1 ianuarie in vigoare. HG va fi data odata cu proiectul de buget. In zece zile maxim”, a afirmat atunci premierul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.