Italianul care a sechestrat si torturat o romanca, timp de 10 ani, a fost arestat si urmeaza sa fie judecat. Tanara se afla intr-un centru social si isi doreste sa ramana cu cei doi copii, de 9 si 3 ani, pe care ii are cu cel care a violat-o aproape un deceniu.

"S-a trecut chiar ieri de la arestul preventiv la arestul efectiv in cazul individului italian, care nu este la primul caz de acest gen, din pacate, si urmeaza acum sa se adune probele pentru dosar. Mama se afla in programul de protectie a martorilor, astfel incat sa poata sa depuna marturia", a declarat Veaceslav Șaramet, secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Șaramet a precizat ca a avut loc si o intalnire cu romanca in cauza.

"Este optimista. Și-a facut analizele (...) si acestea au fost bune. Isi doreste si dansa sa ramana cu copiii. Nu s-a decis daca se intoarce sau nu acasa, dar vrea sa isi vada mama", a spus secretarul de stat in MRP, pentru Agerpres.

De altfel, tanara de 29 de ani a vorbit putin cu mama ei la telefon. “A zis aşa, apăsat, ”mamă, sărut mâna”. Nu pronunţa bine româneşte. Nu a mai vorbit limba romană de mulţi ani, de mult timp. Mi-a spus că e bine, e bine. Eu am început ca o mamă disperată, ”să vii mamă în România, căci vedem noi cum facem, unde stăm”, a spus femeia, potrivit stirileprotv.ro.

Șaramet a mentionat ca delegatia MRP — MAI a vizitat si locul in care romanca si cei doi copii ai sai au fost sechestrati. "Este un loc destul de izolat, unde se ajunge destul de greu. Acea baraca nu avea nici curent electric si doar o bucata de acoperis", a povestit el.

El a precizat ca autoritatile romane se afla in permanenta legatura cu romanca si cu copiii acesteia, care se afla in prezent intr-un centru de plasament din Italia. Femeia este consiliata in permanenta de un psiholog, pentru a fi ajutata sa treaca peste trauma traita.

Tanara a fost sechestrata timp de 10 ani si torturata. In captivitate, a nascut doi copii

O romanca de 29 de ani, mama a doi copii, de trei si noua ani, a fost, intre anii 2007 si 2017, victima violentelor, abuzurilor sexuale si sclaviei la care a fost supusa de un cetatean italian, in varsta de 52 de ani.
Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Anchetatorii italieni au descoperit ca familia locuia intr-o mica baraca insalubra, fara curent electric si fara servicii si infestata cu soareci si insecte, in comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro. Din cauza conditiilor neigienice, femeia si cei doi copii au fost imediat transferati de autoritati intr-un loc protejat.

Ministerul Afacerilor Externe a informat vineri ca mama este internata, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica, iar minorii se afla intr-un centru de asistenta sociala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.