Tanara din Romania care a fost sechestrata si maltratata in Italia este internata intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica, iar cei doi copii ai acesteia se afla intr-un centru de asistenta sociala, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizand ca femeia va mai ramane in Italia pana la finalizarea anchetei.

Potrivit unui comunicat transmis joi seara de MAE, consulul oficiului Bari s-a deplasat in regim de urgenta in localitatea Lamezia-Terme, unde s-a intalnit cu romanca si cu reprezentanti ai politiei locale. In prezent, femeia este internata, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica, iar copiii acesteia se afla intr-un centru de asistenta sociala.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atributii consulare, a fost acordata asistenta consulara in regim de urgenta, prin preluarea datelor necesare in vederea eliberarii unui pasaport temporar pentru romanca si pentru initierea formalitatilor necesare pentru eliberarea certificatelor de nastere romanesti pentru copiii acesteia.

Totodata, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic intre femeie si membrii familiei din Romania, mai spune MAE.

Ancheta autoritatilor italiene este in curs de desfasurare, iar romanca va mai ramane pe teritoriul Italiei pana la finalizarea anchetei.

"Operationalizarea recenta, de catre statul roman, a unui nou oficiu consular la Bari a facut posibila interventia rapida la nivel consular, imediat dupa ce autoritatile romane s-au autosesizat cu privire la acest caz", adauga MAE.

Sechestrata intr-un beci, torturata si violata timp de 10 ani

Romanca, in varsta de 29 de ani, si cei doi copii ai ei au fost salvati de carabinieri, intr-o localitate din Calabria, dupa ce a fost tinuta sechestrata timp de zece ani intr-un beci, legata de pat, batuta si violata, de catre un barbat in familia caruia tanara ajunsese pentru a lucra ca ingrijitoare. Barbatul a fost arestat miercuri, pentru violenta domestica, sclavie si agresiune sexuala agravata, scrie presa italiana.
Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Femeia a ajuns in Italia in urma cu zece ani, cand avea 19 ani, in cautarea unui loc de munca, si a fost angajata in Lamezia, ingrijitoare pentru o batrana.

La scurt timp, dupa moartea batranei, tanara a inceput sa fie abuzata sexual de catre fiul acesteia, care a izolat-o si i-a interzis orice relatie sociala. Dupa ce a fost tinuta prizoniera in mai multe locuinte, romanca a fost sechestrata in localitatea Gizzeria, in beciul unei case darapanate, printre sobolani si gandaci, fara apa, toaleta sau lumina si cu cutii de carton servind drept pat. Pentru a o impiedica sa fuga, barbatul a incuiat usa cu lanturi.

In urma abuzurilor sexuale, femeia a nascut noi copii - un baiat acum in varsta de 9 ani si o fetita de 3 ani, fiind tinuta sechestrata si abuzata chiar si in timpul celor doua sarcini, fara a avea acces la un medic.

Legata de pat, femeia a fost batuta si abuzata sexual chiar sub privirile copiilor ei.

Citeste si:
Din ce trăiește Liviu Dragnea acum, după ce averea i-a fost pusă...
Din ce trăiește Liviu Dragnea...

Cazul a fost descoperit de catre autoritati dupa ce italianul, care se afla in masina cu copilul de 9 ani, a fost oprit la un control in trafic, iar carabinierilor le-a atras atentia starea in care se afla baiatul - murdar si cu hainele rupte si au cerut sa stea de vorba cu mama baiatului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.