Emmanuel Macron a catalogat miercuri drept o ”crima impotriva umanitatii” vanzarea unor migranti africani ca sclavi in Libia, dezvaluita de postul american CNN, relateaza AFP.

"Denuntarea de catre Franta este fara apel si este necesar sa putem merge mult mai departe pentru a destructura retelele de traficanti", a declarat presedintele Emmanuel Macron dupa o intalnire la Palatul Elysée cu presedintele Guineei Alpha Condé.

”Ceea ce s-a intamplat (in Libia) este scandalos (...), inacceptabil”,
a apreciat si Condé, presedintele in exercitiu al Uniunii Africane (UA).

In opinia lui Emmanuel Macron, "ceea ce a dezvaluit CNN tine de traficul de fiinte umane. Este o crima impotriva umanitatii”.

Acest trafic ”alimenteaza infractiunile cele mai grave” si ”retelele teroriste. El genereaza 30 de miliarde de euro pe an, afecteaza din nefericire 2,5 milioane de persoane - si 80% dintre victime sunt femei si copii”, a denuntat el.


Seful statului francez a confirmat anuntul facut de catre seful diplomatiei Jean-Yves Le Drian cu putin mai inainte, potrivit caruia Franta preia ”initiativa la Consiliul de Securitate” al ONU si cere o reuniune pe acest subiect, scrie News.ro.

”Doresc sa putem merge mult mai departe in lupta impotriva traficantilor care comit asemenea crime si in cooperarea cu toate tarile din regiune cu scopul de a destructura aceste retele”, a adaugat el, indemnand la adoptarea de ”sanctiuni impotriva traficantilor”.

Saptamana trecuta, un documentar-soc al postului de televizune american CNN a dezvaluit existenta unei piete de sclavi in apropiere de Tripoli, puternic denuntata deopotriva in Africa si in Europa.

Citeste si:
Proteste violente la Paris împotriva reformei pensiilor
Proteste violente la Paris...

Dupa prabusirea, in 2011, a regimuluii lui Muammar Gaddafi, traficantii, profitand de un vid de securitate si de o impunitatea totala in Libia, exploateaza zeci de mii de oameni aflati in cautarea unei vieti mai bune trecandu-i marea in Italia, care se afla la aproximativ 300 de kilometri de coastele libiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.