Foxconn, compania responsabila cu asamblarea smartphone-urilor Apple, a folosit studenti in mod ilegal pentru a produce iPhone X.

Mai multi studenti chinezi au acuzat Foxconn ca i-a fortat sa lucreze pe linia de asamblare a lui iPhone X. Cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani, acestia au contribuit la montarea camerelor foto pe cel mai nou smartphone Apple.

Studentii ar fi fost constransi sa lucreze cate 11 ore pe zi timp de 3 luni, ca o forma de practica necesara pentru absolvire. Desi sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legatura cu profilul scolii, un singur student ar fi asamblat in perioada respectiva peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi.

Ca urmare a acestor plangeri, Apple si Foxcoon au demarat propria investigatie. Investigatia a confirmat faptul ca au fost angajati studenti, dar cele doua companii se apara spunand ca acestia ar fi fost compensati corespunzator.

Cat despre faptul ca studentii au lucrat 11 ore pe zi, ceea ce depaseste norma legala din China, de 40 de ore pe saptamana, nici Foxconn si nici Apple nu au deocamdata niciun raspuns.

Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni in fabricile Foxconn, 3.000 dintre acestia fiind studenti la o scoala de transport feroviar din Zhengzhou.

Angajarea ilegala a studentilor este una dintre cele mici nereguli facute de Foxcoon, companie cunoscuta pentru lipsa de scrupule in relatia cu angajatii. Din cauza conditiilor de lucru, in perioada 2010 – 2016 au fost facute publice 25 de cazuri de sinucidere a angajatilor, care se aruncau de la etajele superioare ale fabricii.

Rezolvarea Foxconn pentru aceasta problema a fost construirea de plase care sa prinda angajatii care sareau pe geam.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.