Locuitorii catunului Albinen din Valais, Elvetia, vor sa scoata bani din buzunar pentru ca satul sa nu se depopuleze. 

Numarul copiilor din satul cu doar 240 de oameni este atat de mic incat scoala nu mai poate functiona. Din aceasta cauza, localnicii au solicitat ajutor din partea primariei.

Aceasta din urma a stabilit ca singura solutie sa ofere bani familiilor cu copii care sunt dispuse sa se mute in Albinen, informeaza Stirileprotv.ro.

Albinen ofera astfel 25.000 de franci elvetieni per adult si 10.000 de franci per copil. Banii sunt oferiti ca "prima de instalare" si nu ca imprumut, astfel ca o familie cu 2 copii va beneficia din start de 70.000 de franci nereturnabili.

Reprezentantii locali au impus si o serie de conditii, astfel ca cei care se vor muta trebuie sa aiba sub 45 de ani, sa stea in sat cel putin un deceniu si sa cumpere sau sa construiasca o cladire in sat, unde sa locuiasca.

Primaria este de parere ca aceasta metoda reprezinta "o investitie in viitor", prin care spera ca scoala din sat sa se redeschida. Localnicii si-au propus sa stabileasca un fond anual de 100.000 de euro pentru a atrage noi localnici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.