Un tablou al pictorului italian Leonardo da Vinci a fost vandut miercuri pentru suma de 450,3 milioane de dolari in cadrul unei licitatii organizate la casa Christie's, in New York. Pretul a reusit sa castige titlul de cea mai scumpa opera de arta din lume. 

La finalul licitatiei care a durat 19 minute, tabloul "Salvator Mundi", semnat de Leonardo da Vinci a depasit recordul mondial de pret, detinut pana atunci de "Les Femmes d'Aleger", o creatie a lui Pablo Picasso, care fusese vanduta cu 179,4 milioane de dolari la o licitatie desfasurata in anul 2015.

Reprezentantii casei Christie's au refuzat sa ofere detalii despre identitatea cumparatorului, dar si despre ceilalti participanti la licitatie, in cadrul conferintei de presa organizata miercuri seara, dupa licitatie, potrivit Agerpres.ro.

Valoarea tabloului cu dimensiuni de 65 de centrimetri x 45 de centimetri, a fost estimata de casa organizatoare le 100 de milioane de dolari. Tabloul a fost vandut cu doar 45 de lire sterline in anul 1958, inainte ca el sa fie autentificat si atribuit lui Leonardo da Vinci, in 2005.

Pictura s-a aflat pana miercuri in posesia miliardarului rus Dmitri Rybolovlev, presedintele clubului de fotbal AS Monaco.

Rusul l-a cumparat cu 127,5 milioane de dolari de la un comerciant de arta elvetian, pe nume Yves Bouvier, care il achizitionase la randul sau pentru suma de 80 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.