O femeie in varsta de 70 de ani din Japonia, supranumita "vaduva neagra", a fost condamnata la moarte prin spanzurare marti, fiind acuzata ca si-a ucis trei parteneri, sotul si alti doi barbati si pentru ca a incercat sa il ucida si pe un al patrulea, in perioada 2007 - 2013. 

Femeia, pe numele sau real Chisako Kakehi, a fost condamnata la moarte de tribunalul districtual din Kyoto, dupa un proces care a atras atentia intregii tari. Avocatii au pledat pentru nevinovatia ei, invocand lipsa dovezilor si argumentand ca cea supranumita "vaduva neagra" nu poate fi facuta responsabila penal pentru ca sufera de dementa, anunta agentia Kyodo News.

Controalele medicale au aratat ca Kakehi sufera de dementa in stadiu precoce, ceea ce o face apta pentru a raspunde in fata tribunalului.

"In toate cele patru cazuri, acuzata le-a facut pe victime sa bea cianura cu intentia de a le ucide", a declarat in instanta judecatoarea Ayako Nakagawa, potrivit canalului NHK, informeaza Agerpres.ro.

Judecatoarea considera ca cele trei crime si tentativa de omor au fost premeditate, astfel ca a pronuntat pedeapsa capitala.

"Vaduva neagra" a fost arestata in luna noiembrie a anului 2014.

Avocatii femeii au facut apel, marti, in fata celei mai inalte instante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.